Ugovor od 20 mil. eura za financiranje malih i srednjih tvrki

Bez autora
May 16 2010

Privredna banka Zagrebi i Europska banka za obnovu i razvoj potpisale su ugovor kojim EBRD osigurava dodatna financijska sredstva za financiranje hrvatskog gospodarstva putem kredita od 20 milijuna eura namijenjenog daljnjem kreditiranju malih i srednjih poduzeća. Ovo najnovije EBRD-ovo ulaganje odobreno je u okviru novog Programa podrške privatnom sektoru u regiji u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura čiji je cilj poticanje razvoja poduzeća i dostizanje standarda EU. PBZ je prva banka u Hrvatskoj koja je u okviru ovog novog EBDR-ovog programa potpisala ugovor o kreditu. Sredstvima iz ovog EBRD-ovog aranžmana financirat će se projekti malog i srednjeg poduzetništva kojima se unapređuju ekološki, zdravstveni i sigurnosni standardi poslovanja, te povećava kvaliteta hrvatskih proizvoda u skladu sa standardima Europske unije (EU). Time će se ojačati konkurentnost hrvatskih tvrtki i omogućiti bolje pozicioniranje na EU tržištu.

Ugovor od 20 mil. eura za financiranje malih i srednjih tvrkiPrivredna banka Zagrebi i Europska banka za obnovu i razvoj potpisale su ugovor kojim EBRD osigurava dodatna financijska sredstva za financiranje hrvatskog gospodarstva putem kredita od 20 milijuna eura namijenjenog daljnjem kreditiranju malih i srednjih poduzeća, priopćeno je iz Privredne banke.

Ovo najnovije EBRD-ovo ulaganje odobreno je u okviru novog Programa podrške privatnom sektoru u regiji u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura čiji je cilj poticanje razvoja poduzeća i dostizanje standarda EU. PBZ je prva banka u Hrvatskoj koja je u okviru ovog novog EBDR-ovog programa potpisala ugovor o kreditu.

Sredstvima iz ovog EBRD-ovog aranžmana financirat će se projekti malog i srednjeg poduzetništva kojima se unapređuju ekološki, zdravstveni i sigurnosni standardi poslovanja, te povećava kvaliteta hrvatskih proizvoda u skladu sa standardima Europske unije (EU). Time će se ojačati konkurentnost hrvatskih tvrtki i omogućiti bolje pozicioniranje na EU tržištu.

Ovaj kreditni aranžman podržan je poticajima (bespovratnim sredstvima) Europske komisije namijenjenim hrvatskim tvrtkama i uključuje sveobuhvatnu tehničku pomoć. Naime, odabrani konzultanti od strane Europske komisije pomagat će klijentima u strukturiranju i pripremi investicijskih projekta s ciljem dostizanja standarda EU i dobivanja poticaja.

"Poticanje rasta malih i srednjih poduzeća prioritet je EBRD-a, stoga nam je zadovoljstvo što ćemo ovim novim kreditnim aranžmanom osigurati sredstva potrebna za podizanje razine konkurentnosti hrvatskih tvrtki u nastupu na europskom tržištu" rekao je Nick Tesseyman, direktor Financijskih institucija EBRD-a

"PBZ je već dugi niz godina aktivna u uspostavljanju i promoviranju brojnih SME programa i ima značajnu ulogu u osnaženju i poticanju rasta i razvoja malog i srednjeg poduzetništva u zemlji" rekao je Božo Prka, predsjednik uprave PBZ-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik